Sisi Gelap Kartun!

Kartun. Satu pengaruh besar bagi budak2 termasuk saya. Hehehe. . . Tidak keterlaluan kalau baby cakap kartun sikit sebanyak mempengaruhi sifat seseorang. Maknanya kalau dia dari kecik suka tengok katun yang violence jeee memanjang, x heran lah kalau dah besar dia pun jd violence, panas baran, suka gaduh dsb. Tapiii katun yang baik pun ada sisi gelapnya tauuu. Macam yg baby listkan dalam gambar ni. Hihihihi. . . tapi ni semua sekadar suka2 saja. PEACE yawww!

Bahaya Syampu!

Bhahahahahahahh!! kah kah kahh!!

Iklan Lama Yang Seram

Hi everybody!

today i just want to share some freaky, creepy ads that absolutely will be banned today! hihihi, kadang2 org dulu2 ni is soh amahzing! ^___^

Gillette Razor - Orang dulu suka sangat guna motif bayi untuk ads diorang, x tau la nape. huhu. Anyway, yg x tahan tu, "begin early, shave yourself". Adoiii kalau baby nk shave apenye. . . Shave rambut diorang sendiri? hehehe! Lawak dan agak creepy. . .


Rokok Marlboro - Ini satu lagi contoh eksploitasi bayi comel. Errr. . . speechless dengan iklan rokok ni. Merokok pada zaman dahulu kala amatlah digalakkan untuk ibu2 yg ada anak ye tuan2 dan puan2, sebab sangat stress kot? Geezz. . .


Minuman 7-Up - Okeh, another baby! Huhuhu. . . kaaaan? diorang x da modal lain selain dr guna baby, nak jimat cost atau nk tarik perhatian x taulah. Nah! berilah 7-Up kpd bayi2 anda supaya mati cepat dan tak menyusahkan anda! Mungkin itu kot mesej ads ni. huhuhuii. . .


Rokok Lucky Strike - Five Years From Now? You may already dead instead of fat/slim! Ooohh, orang dulu merokok untuk slim badan ke? Hurmm. . . iklan rokok bayak ditujukan untuk kaum pompuan je. Adakah mereka golongan yg banyak merokok dulu2? Teng teng tenggg


Tonik Bayi - Now, ini sangatlah creepy, jijiks, freaky dan segala macam lagi! Huhuhu. . Satu perkara yang anda patut tahu, orang barat dulu2 suka badan yang berisi, bukan kurus kering mcm geng2 Aneroxia okay. Sebab tu kebanyakkan pompuan dulu2 jadi suri rumah dan masaaaak masakk masakk je keja mereka. Sekarang ni? sorry lah der. . .


Pill Viagra - Now, rasanya kita berada di zon yang agak 18SX. Huhuhu. . . Pil viagra ni kalau masih lagi ada iklan ni di zaman ini, maka habis semua pompuan dh kena rape, xda satuu pun yg tinggal. Haha! Kaum Adam suka la tuuuuu. . .


Seluar Slack Broomstick - Perhatian, ini bukan iklan seluar dalam, tetapi seluar slack ala2 the Beatles gitu. Hehe. Uisyyy, tak ku sangka dulu2 pun dah ada gangbang?! Ups. . . Adik2, jangan pedulikan akak sekejap yek. :D


Ubat Sakit Gigi - Hahahahaha. . . satu ketika dulu, orang x reti lagi nk ketagih kokain, dadah dan yang sama waktu dengannya ni. Orang dulu guna sebagai ubat. Orang sekarang je yg pandai menyalahgunakan kokain sebagai, korang semua pun tau kan sebagai apa. . .


Hurmmm, apa yang menarikanya cuba perhati semua harga barang2 diatas. Semua pakai cents je. Kan best kalau harga barang sekarang pun mcm tu kan kan kan? Apapun, Baby always salute vintage. Kadang2 rasa cm nk naik mesin masa dan kembali ke era 60an dulu2 dan tgk cmna kehidupan orang dulu2 :)

Upsy, by the way gals, fashion vintage tengah howt sekarang ni, kan kan kan?
Muachh, luv u olls

Jutawan Senang!

mereka muda, mereka kaya, dan mereka xperlu kerja teruk2 untuk kaya! Hanya perlu kreatif dan tau selok belok software dan tahu memanipulasikan kehendak sosial. Lebih tepat lagi, merekalah jutawan internet. Huhu, baby pun bercita2 nk jadi spt mereka. hua hua hua! siapa mereka? memandangkann cik babyzyra malas yg amat, maka beberapa org je disenarai di sini.

Note: Pendapatan yg ditunjukn x semestinya betul sebab berubah2 dan semakin meningkat menjadi berjuta2 lemon! ^__^


Firstly, tak lain dan xbukan mestilah encik Mark Zuckerberg. Hai x kan x kenal kot hari2 dok buka Facebook, inilah dia developernya! Pada mulanya laman sosial tu dibuat utk para student University beliau je iaitu Harvard, sebuah university yg tersohor di dunia. Mula2 dia hack komputer network university je, dia copy semua gambar ID student. So daru situ senang lah semua org nk bersosial. Tup2 Facemash (namanya waktu tu) menjadi popular dllm kalangan student. Tp beberapa hari pastu kena tutup oleh admin Harvard. hohoho. Tp dia xputus asa dan terus cuba dan mengkaji utk wat rangkaian sosial termasuklah memanipulasi student Harvard. Hahaha, student Harvard pun bodoh jgk kena kelentong dgn dia. toing2. Umur baru 27 tp pendapatan dia, $13.5 billion! mak aiiiiii jeles3x


Next! Andrew Paul Gower, developer/designer kepada Runescape, sebuah game fantasi online role-playing (massively multiplayer online role-playing game (MMORPG)) yang terbesar di dunia dan telah diiktiraf oleh Guinness World Record sebagai MMORPG free yg paling popular di dunia. Tp kt Malaysia kureng popular kot. huhu. Pada umur 28 dah berpendapatan $650 million. maunya x bersara muda.. mkn x habis 10 keturunan cik abang oii...


Seterusnya! jeng3.... yg ni korang mesti suka, Chad Hurley. Haaaa dia ni la founder YouTube yg u olls suka sgt melayan n mengupload video tu kaaaaannn.. hehe. pendapatan beliau pada usia 30 ialah $300 million. Huhuhu, ok la kan drpd umur 50 tp masih kayap. ngeeee. Sekarang utube ni dh jd subsidiari kpd Google Inc apabila dorg beli YouTube ni dgn harga US$ 1.65 sen, ehhh silap 1.65 billion okay.... huh, pakcik kayooo.


Eh, jap2 sekarang korg online guna browser apa? Hehehe sebab tmpt ke-4 ni jatuh kpd founder browser terkemuka selepas encik Google, tak lain xbukan Mozilla firefox. Founder nya ialah Blake Ross & David Hyatt. Blake hanya berumur 26 tahun apabila beliau berpendapatan $120 million. beribu-ribu lemon lah! Tp x leh challenge Google lagi. . .


Okeh2, jgn susah hati, td mozilla sekrg Google pulop! Founder search engine termasyur tersohor dan terpopular ini ialah Larry Page and Sergey Brin. Sorry gals, dorg berdua dh berpunya. ekekeke. Anggaran pendapatan dorg ialah $18.5 billion! Fuhh, berpinau biji mata buat entry kali ni.. huhu. ^___^


Eeeeehhh?? Wondering ni, nape semua yg di atas adalah lelaki?? huh, ini x adill. xpe2, nnt baby listkan yg pompuan lak yea.. mesti korek2 sampai jumpa! huh! Malam ni xleh sbb baby dh nantok. huhu. Apapun, sebenarnya rammmmmai sgt yg berjaya menjadi jutawan internet. di Malaysia pun ada. Apa yg nk ditekankan kt sini adalah: Jgn putus asa dan berani mencuba. Jadikan kejayaan mereka sbagai pembakar semngat utk berjaya okay?

Anda boleh! Malaysia boleh! Baby boleh!! tidurrr.. zzzz... hihihih
assalamualaikum, see ya!

Comel, Tapi Kemudian. .

Comel! Tahun2 pertama kehidupan mereka sebelum membesar menjadi celebs. . . (ini hanya sebahagian sahaja). Jom usha

Michael Jackson memey terkenal dgn hidupnya yg penuh warna-warni (bukan black n' white shj okeyh). Dari sorg budak berkulit hitam yg comel bertukar kpd mumia putih yg kasihan. huhuhu. Sentiasa di ejek sbg "si hidung besar" membuat dia nekad transform jd org putih yg mancung. Dia jugak bersikap pelik dgn anak2 beliau dan byk kali jugak dikaitkn dgn kes cabul kanak2. Org byk duit memey mcmtu. . . ada saja kepelikan mereka. btw, RIP MJ


Oh baby on more time, Britney Spears dr kecik sampai remaja memg comel. babyzyra pon suka. hehe, tp dulu la derr.. Semenjak dia suka wat masalah ni, xde dah nk suka. . . Antaranya: kawin beberapa jam sahaja, botakkan kepala, suka tak pakai spender/underware (kasi tayang semua). Haha, pengotor pun ye jgk. Selalu org nmpk dia berjalan2 dgn rambut x wash, krim jerawat bertempek kt muka dan x pakai kasut/selipar kt public toilet. Eeyuck! gross


Now this is what I call 'Spoil Brat'! dilahirkan dlm keluarga Hilton yg kaya raya, harta sampai melimpah ruah menjadikan Paris Hilton dapat segala2nya, bebas buat apa saja dan menjadi liar. Dia ni suka drive dlm keadaan mabuk, tayang boobies kt org dan rakam video aksi seks beliau. Euu, sgt x bermoral ini perempuan. p/s: I rather be Oprah Winfrey thn Paris Hilton!


Sewaktu zaman kegemilangan lagu 'Poker Face' cun n comel gak si Lady Gaga ni. tp bila makin tua, makin buang tabiat nk mampos, makin hudoh pulak. Fofular dgn sbagai ikon fesyen pelik, makin hari dia pun makin memelikkan dirinya sendiri. Dh muka lawa, pi buat kasi x lawa pulak. . . MJ muka x lawa pi kasi bg lawa. Banyak cakadak lah hampa ni, meluat cek.


RIP Amy Winehouse. Comelkn dia tyme kecik? Luv that Minnie Mouse dress! Anak tunggal ni membesar dgn x berapa nk cukup kasih syg sbb mak bapak bercerai. Tak kenal sgt dia ni tp baby penah la layan sat lagu dia title 'Back to Black'. dia ni seorang penagih drugs dan alkohol yg kronik. Hmm sbb nk lari dr masalah ke kak?


Comel sgt Adam Lambert time kechik2!! huhuhu. . . Malangya si comel ini membesar menjadi seorg lelaki metrosexual yg gay! What a waste. . . Sapa yg x kenal 'Adam Lembut' ni kan? Hensem. . . tapi dia ni kan, eeee tanpa segan silu bercumbuan dgn kaum sejenisnya dgn ghairahnya. Memey kaum nabi Luth yg sejati. Tapi, mekap dia sgt santekk, kalah kaum Hawa. Huhuhu (tercabar jap)


Dengan muka yg penuh dgn freckles, sapa boleh lupa aksi comel Lindsay Lohan dlm filem The Parent Trap lakonannya time kecik dulu. Semakin fofular, makinlah lupa diri dan mula la nk buat pelik2 selepas menjadi bintang utk filem2 hits yg lain. Suka berparti liar, drive sambil mabuk, memang so-sial tahap dewa. Boleh dikatakn sejenis dgn Adam Lambert la sebab dua2 ekoq sukakn Kaum sejenis. 'Pakwe' terbaru dia Samantha Ronson. Tp x taulah sebab dulu normal je dia ni berchenta dgn lelaki. Agaknya sbb frust dgn kaum adam kowt. Takpun sbb nnk ikut trend, skrg kn ramai couple dgn pengkid. Ugh, satu icon yg x boleh pakai. Lantak kaulah Lohan! Adik2 jgn tiru dia ni. dia ni gila. hua3.


Kesimpulannya, jgn jadikan golongan celebs sebagai idola.
Carila golongan bijakpandai

Kebodohan Artis

Lewat perbalahan Azwan Ali vs Didie Alias. . . Tuah ayam nampak di kaki, kebodohan artis nampak di Tweeter!





Macamni saja mentaliti artis? Dah tua bangka pun nk berperang tweet mcm budak sekolah!
Hahahahaha, sorry, gua tak penah mengagumi golongan ni walau sebaik mna pun mereka.

p/s: Sambil2 tu, cuba sama2 renungkan makna mengerjakan Umrah. Untuk balik caci, maki, carut?

Kuasa Solekan

Celebs, sama macam kita semua juga. . . kalau x mekap tebal, selisih bahu kat jalan pun kita x kenal! Hehehe ^_^

Seiring dengan revolusi alatan solek yang sentiasa diperbaharui dari zaman ke zaman oleh pereka2 ternama telah membolehkan orang hodoh menjadi cantik menawan. Ditambah pulak dgn kecanggihan kamera dan media spt Adobe Photoshop etc, cantik menawan bukan lagi satu angan2 kosong. . . Muahahhahah!

Ada juga artis yang tak mekap tak lawa, mekap pun tak lawa jugak! mcm Lady Gaga. Mungkin sebab mekap dia yg pelik2 dan beliau sendiri memang xde natural beauty pun. huhu. Maap cik puan gaga.


Aku suka Kate Winslet yg simple. Bkn sebab aku fan dia okay, tak minat pun sbnarnya tapi aku suka tengok cara dia yg tak melebih2 atau over. So bila tak mekap pun tak lah ketara sangat perbedaannya. Just sweet. . .


Ada jugak celeb yang kaya raya dengan suntikan dan plastik seluruh badan mcm Puan Pamela Anderson. Jikalau x bermekap, eeeuuuu. . . Golongan sebegini memang tak boleh tak mekap!


Macam Jess Alba, kadang2 without makeup pun nampak cantik, just moderate lah. Tak hairan la jantan2 barat memang syok dan suka dia. ^_^


Ha, ini mungkin kelebihan untuk orang yang tak cerah sangat macam Rihanna sebab bila x mekap pun maintain cute! dan x le nampak pucat lesi. Sama mcm Jess, beliau ni pun kadang hot kadang out jugak tanpa mekap. .


Artis kulit putih memang nampak ketara kalau x solek. Lagi2 lah untuk artis blonde, bulu kening pun xde. huhuhu, so ramai yang bergatung harap pada encik brow linear untuk cantik. Hehe!


So, cantik ke tak cantik ke bersyukurlah dgn anugerah Tuhan kpd kita. Lepas ni tak mau jeles2 dah bila tengok org cantik tau, lagi2 lah kalau yg dijeleskan tu artis, coz belom tentu itu cantik betul. . . okey? Just be yourself gals! Muachh!
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape